Crumble De Zmeura (raspberry Crumble)
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De cand zmeura a invadat pietele simt si eu ca e vacanta. Pentru mine aceasta legatura zmeura- vacanta e inevitabila. Cred ca totul vine din copilarie cand, vara mergeam in tabara la munte. Si acolo in muuulte tufe de zmeura am dat noi iama. De multe ori imi aduc aminte de taberele copilariei mele in care alergam pe dealuri si munti pana oboseam, apoi stateam intinsi in iarba frumos mirositoare si povestem cate in luna si in stele. Si seara... focul de tabara, si cantece, si jocuri interminabile de macao si popa prostu'. Ce mi-a placut sa fiu copil!
Si acum stau si ma intreb, oare voi, dragilor, cum va distrati cand erati copii?
Pup si va las cu un crumble insangerat (de la zmeura, ce credeati?) :)
Ingrediente pentru o tava de tarta de 24 cm:
- 500 g zmeura
- 1 lingura zahar pudra
- 1 lingura amidon de porumb
- 200 g faina
- 100 g fulgi de ovaz
- 150 g unt rece, taiat cubulete
- 50 g zahar brun + 50 g zahar tos alb
Cum se face:
- Incalzeste cuptorul la 180 C.
- Unge tava de tarta cu putin unt si pune in ea zmeura spalata si uscata. Presar-o cu amidon si zahar pudra.
- Intr-un blender pune faina si fulgii de ovaz. Mixeaza de 2-3 ori, in asa fel incat fulgii sa nu se sfarme de tot. Pune untul si mizeaza de cateva ori (folosind functia pulse). In final amestecul trebuie sa semene cu firimiturile. Adauga zaharul si amesteca de cateva ori.
- Presara firimiturile de coca peste fructele din tava.
- Coace prajitura pentru 30 de minute la 180 C. Crumble cu zmeura se serveste calduta cu putina inghetata de vanilie.