Crumble De Rubarba Si Capsuni
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca e inceput de vara e si rubarba. Asa ca va propun un desert simplu, rapid si extrem de gustos si racoritor.
INGREDIENTE:
Măsură cana =240 ml
-4 căni de rubarbă (4-5 tulpini tăiate felii de 1
cm grosime)
-4 căni de căpşuni tăiate în două
-2 banane feliate
-2 banane feliate
-1 ¼ cana zahăr tos
-coaja de la o lămâie
-o lingură de amidon
-½ cană suc de portocale
-o cană de făină
-1/2
cană de zahăr brun
-o cană de musli
-1/2 linguriţă sare
-180 g unt
MOD DE PREPARARE :
1.Se amestecă rubarba, căpşunile, ¾ de cana de
zahăr tos şi coaja de lămâie
3.Compoziţia rezultată se pune într-o tava de
20x27-30 cm, sau în forme mici individuale, unse cu unt
4.Se amestecă făină cu ½ cană de zahăr tos
rămas, cu zahărul brun, sarea, musli şi untul.Compoziţia rezultată se presară
peste fructe
5.Se coace în cuptorul încins la 180*C, foc
mediu, timp de aproximativ o oră, până ce este frumos rumenită.
6.Se serveşte ca atare sau cu îngheţată de
vanilie, căpşuni,fistic, sau de care vă place.
Pofta buna!
Pofta buna!