Crumble De Piersici Cu Aroma De Lavanda
![Delicioasa](/images/avatars/664deli629.jpg)
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
Soare… Vara… Mare… Nici o grija… Amintirile vacantelor copilariei mele sunt atat de fericite, luminoase, dulci… Tin minte cum stateam la plaja si ai mei cumparau struguri si piersici chiar de acolo. Le savuram pe nisipul fierbinte, privind marea. Cat de dulci si aromate erau piersicile. Mari, pufoase, zemoase, dulci… De m-as putea intoarce in timp…
Zilele trecute chiar m-a “atins” melancolia rau de tot, poze cu mini me, mama, tata, surioara mea, amintirea fructelor, pricomigdalele, amandinele, plimbarile pe malul marii, terasele cu muzica, “drumurile noastre toate”…
![:)](http://www.delicioasa.com/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif)
Cu atatea piersici aurii langa mine, ideea de a pregati o prajitura nu-mi dadea pace. Stiti ca sunt un “obsessive baker”, nu? Ceva usor, rapid si buuuuun. Ce sa fie? Usor si rapid = crumble. Ideea acestui crumble aromat m-a “urmarit” de ceva vreme, dupa ce am rasfoit unul din blogurile mele preferate, 101 cookbooks. M-a incantat faptul ca aluatul de crumble era “indoit” cu iaurt, nu doar cu unt. Ador untul, dar uneori e bine sa-l mai subtiezi
![:)](http://www.delicioasa.com/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif)
![:)](http://www.delicioasa.com/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif)
P.S. Multumiri speciale talentatului meu asistent la aceasta sedinta foto (pustiul meu mic), adorabilul meu dragut, un adevarat profesionist
![:)](http://www.delicioasa.com/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif)
![:)](http://www.delicioasa.com/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif)
5-6 piersici mari, zemoase + 50 g zahar brun + 1/2 – 3/4 lgt lavanda + 1 lg migdale fin macinate
140 g faina de spelta + 80 g fulgi de ovaz + putina sare + 125 g zahar brun
1 lgt esenta de vanilie
80 ml kefir
80 g unt topit
Spalam, stergem si taiem piersicile in bucati de aproximativ 1 cm, apoi le amestecam cu zaharul brun, migdalele macinate si lavanda. Lasam la marinat minim 30 minute.
Pregatim aluatul de crumble: amestecam fulgii de ovaz, faina de spelta, zaharul, sarea. Adaugam untul topit si esenta de vanilie si framantam usor amestecul (cu varful degetelor, nu cu mixerul), apoi adaugam kefirul si amestecam pana este incorporat. Aluatul nu trebuie sa aibe un aspect omogen.
Incingem cuptorul la 200 grade C. Punem aluatul peste fructe, fara a acoperi perfect.
Coacem prajitura la cuptor aproximativ 20-25 minute.
Servim cald, cu mascarpone sau inghetata de vanilie. Mmmmmm, delicios. Pofta buna!delicioasa.com
. Print, share, save... Enjoy:
Related posts:
- Crumble de piersici & afine
- Crumble delicios: rubarba & capsune
- Crumble cu mere, curmale si stafide insiropate in dark rum
- Piersici in vin dulce, cu crema de mascarpone & vanilie