contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crumble De Mere Si Capsune

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

1Crumble de mere si capsune_2
De cateva dimineti ma trezesc cu gandul la gatit chestii frumoase. : ) Ca sa nu mai spun ca aveam in frigider niste capsune care nu-mi dadeau pace. Asa ca azi dimineata la ora 8 eu incingeam cuptorul si pregateam un crumble de capsune. Am vazut ca sunt cam putine si am pus si 2 mere, stiind bine ca se asorteaza de minune. Ce-a iesit? O minune !
Ingrediente:
250 g capsune
2 mere medii
100 g faina
75 g unt
75 g zahar brun
1 lingura brandy (sau un lichior care va place)

Mod de preparare:
Punem in robot faina, zaharul si untul rece taiat cubulete si pus la congelator cateva minute inainte. Procesam pana obtinem o consistenta asemanatoare firmiturilor, caci crumble asta inseamna. Putem sa il facem la fel de bine si framantand usor doar cu varful degetelor, pentru a nu incalzi untul.Dam la congelator pana pregatim restul.
Preincalzim cuptorul la 180° C.
Curatam merele de coaja si le taiem cubulete mici. Procedam la fel si cu capsunele. In cazul in care vreti un crumble mai dulce, puteti presara 2 linguri de zahar si peste fructe. Eu nu am mai pus, in schimb am stropit fructele cu 1 lingura de brandy.2Crumble de mere si capsune
In cazul in care nu aveti mini forme de soufflé puteti face totul intr-o forma de tarta sau chiar un vas mai ingust. Mie mi-a intrat totul in 6 forme mici si 2 mai mari de soufflé. Daca veti folosi un vas mai mare,va recomand sa mariti dozele cu 50%, deci cam 375 g capsune, 3 mere,150 g faina, 112 g unt, 112 g zahar brun. Sa va usurez calculele. : )
Punem fructele amestecate in forme si cu o lingura presaram crumble-ul fara a presa deloc. Il lasam pur si simplu sa cada cum vrea.
3Crumble de mere si capsune
Dam la cuptorul incins la 180° C timp de 30-35 minute.
Ce-a fost si ce-a ajuns ! : ))
tbf-18
Este tareeee bun !



Articol recomandat de ana-maria-ciolacu.blogspot.com