Crumble Cu Varza
Sursa Crumble cu varza
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Coincidenta sau nu cand am ajuns acasa de la piata in prima zi a acestei luni, si am deschis
calculatorul am dat de Provocarea Dulce Romanie gazduita luna aceasta de doua fete simpatice, Laura si Liana de la Transylvanian Kitchen. Mi-am propus sa prepar un crumble cu varza. Poate veti crede ca m-am ticnit, fiindca de regula cand spui crumble "unitatea centrala" se seteaza automat pe desert. :)) Ei bine a iesit un crumble sarat delicios care sper sa placa fetelor.
calculatorul am dat de Provocarea Dulce Romanie gazduita luna aceasta de doua fete simpatice, Laura si Liana de la Transylvanian Kitchen. Mi-am propus sa prepar un crumble cu varza. Poate veti crede ca m-am ticnit, fiindca de regula cand spui crumble "unitatea centrala" se seteaza automat pe desert. :)) Ei bine a iesit un crumble sarat delicios care sper sa placa fetelor.
Ingrediente:
- 1 kg varza proaspata
- 1 ceapa alba mare
- 1 ceapa de apa
- 150 g sos de rosii si gogosari
- 1 foaie de dafin
- 1/4 lgt piper cayenne (optional)
- sare, piper negru
- 1 lg bors acru
- 2 lg ulei de floarea soarelui
Crusta
- 210 g faina de grau
- 1/2 lgt sare
- 1/2 lgt cimbru uscat
- 90 g ulei de palmier
- 25 ml bere blonda
Cum procedam:
1. Spalam legumele, le uscam cu un servet de hartie.
2. Preincalzim cuptorul la 190°C.
3. Tocam ceapa si o punem la calit in uleiul incins. Punem apoi sosul de rosii, lasam 2 minute apoi adaugam varza taiata marunt condimentele, invartim 2-3 minute si apoi adaugam borsul. Lasam pe foc potrivit inca 5 minute.
4. Preparam aluatul amestecand toate ingredientele, trebuie sa obtinem o consistenta faramicioasa.5. Punem vaza intr-un vas (eu am avut de ceramica), punem aluatul faramitat deasupra si introducem in cuptor pentru 20 minute.
S-aveti pofta!
Nota!
Daca nu postiti, puteti unge aluatul cu ou batut.