contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crumble Cu Rubarba

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Cam cum credeti ca sunt zilele cand vrei sa faci un crumble? Spectaculoase sigur. Caci un crumble e ceva ce iti ofera asa o buna dispozitie, un  chef nebun de a lenevi pe canapea, deruland la nesfarsit seria din Godfather sau ceva asemanator. Insa, insa, insa dragii mei… ziua mea de crumble e  rara tare :) e acea zi in care al meu copil e pe undeva pe la neamuri, matusi sau bunica de la Falticeni, cand al meu sot e sigur 100% la job :) ) iar eu mai mult decat 100% nu-s nici pe la job, nici pe la mall, nici nu scriu si nici nu fotografiez… e ziua aia in care zac cu un crumble lenes si citesc din King. E ziua mea :) Acum ceva vreme in urma am avut o zi de  Crumble cu rubarba fara zahar, drept pentru care abia acum reusesc sa scriu reteta. Aaa si sa nu uit: reteta asta e sanatoasa, caci e fara pic de zahar. Am inlocuit zaharul cu indulcitor de stevie de la Green Sugar.

Crumble cu rubarba

Ingrediente pentru reteta de Crumble cu rubarba

  • 500-600 gr rubarba
  • 1 pachet unt
  • 200 gr faina
  • 200 gr indulcitor de stevie

Crumble cu rubarba

Mod de preparare pentru reteta de Crumble cu rubarba

Incalziti cuptorul la 180 grade. Ungeti niste forme mici cu unt.

Intr-un bol amestecati untul rece taiat bucati cu faina. Faramitati bine de tot cu degetelele pana ce obtineti un aluat faramicios, de fapt niste firimituri de aluat.

Spalati tijele de rubarba, curatati-le si taiati-le in bucati mici si amestecati-le cu indulcitorul de stevie. Puneti bucatile de rubarba in formele unse cu unt. Deasupra puneti cu lingura din firimiturile de aluat.

Dati formele la cuptor si lasati-le 30-35 minute la foc mic.

Seriviti cald si daca aveti si inghetata… e un adevarat deliciu!

Crumble cu rubarba Crumble cu rubarba Crumble cu rubarba

Acest articol Crumble cu rubarba apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.