Crumble Cu Prune
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Pentru desertul de astazi am pregatit un delicios crumble cu prune. E usor si rapid de facut si unde mai pui ca se consuma imediat ce s-a racit. Asa ca il poti pregati de cu seara sau dis-de-simineata si il savurezi imediat dupa masa de pranz. Crumble cu prune ne-a placut foarte tare, chiar de Miruna nu prea s-a apropiat de el. Insa, na, Miru nu prea se atinge de nici un fel de desert… inca ) poate cand va mai creste, stiu eu?
Ingrediente pentru crumble cu prune
- 1 pachet unt
- 200 gr faina
- 250 gr zahar
- 2 lingurite scortisoara
- 1kg prune
Mod de preparare pentru crumble cu prune
Spalati prunele si scoateti-le samburii. Taiati-le apoi in 2 sau 4 bucati. Puneti feliile de prune intr-un bol si presarati peste ele 150 gr zahar. Amestecati si lasati asa cam 1-2 ore, timp in care fructele vor lasa zeama.
Pentru a prepara aluatul necesar acestul delicios crumble cu prune, va trebui sa puneti intr-un bol faina amestecata cu scortisoara si cu restul de zahar (100 gr) si untul rece taiat bucati. Incepeti apoi cu degetelele sa faramitati untul in faina, amestecand si formand o compozitie faramicioasa, nelegata, cam asemanatoare cu niste biscutiiti farimitati.
Luati apoi niste bolul termorezistente, unse cu extrem de putin unt. Puneti in fiecare cate o mana de prune, turnati si zeama lasata de acestea. Apoi deasupra formati un strat din compozitia sfaramicioasa preparata dupa cum v-am explicat ceva mai sus. Acoperiti intreaga suprafata.
Dati apoi bolurile in cuptorul incalzit, la 160 grade, pret de 15 minute. Verificati ca stratul de deasupra sa fie copt, apoi scoateti bolurile si lasati-le la racit.
Consumati crumble cu prune rece sau alaturi de cate o lingura zdravana de inghetata.
Pofta buna!
Acest articol Crumble cu prune apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.