contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crumble Cu Prune

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Pentru desertul de astazi am pregatit un delicios crumble cu prune. E usor si rapid de facut si unde mai pui ca se consuma imediat ce s-a racit. Asa ca il poti pregati de cu seara sau dis-de-simineata si il savurezi imediat dupa masa de pranz. Crumble cu prune ne-a placut foarte tare, chiar de Miruna nu prea s-a apropiat de el. Insa, na, Miru nu prea se atinge de nici un fel de desert… inca Crumble cu prune ) poate cand va mai creste, stiu eu?

Crumble cu prune

Ingrediente pentru crumble cu prune

  • 1 pachet unt
  • 200 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1kg prune

Mod de preparare pentru crumble cu prune

Spalati prunele si scoateti-le samburii. Taiati-le apoi in 2 sau 4 bucati. Puneti feliile de prune intr-un bol si presarati peste ele 150 gr zahar. Amestecati si lasati asa cam 1-2 ore, timp in  care fructele vor lasa zeama.

Pentru a prepara aluatul necesar acestul delicios crumble cu prune, va trebui sa puneti intr-un bol faina amestecata cu scortisoara si cu restul de zahar (100 gr) si untul rece taiat bucati. Incepeti apoi cu degetelele sa faramitati untul in faina, amestecand si formand o compozitie faramicioasa, nelegata, cam asemanatoare cu niste biscutiiti farimitati.

Luati apoi niste bolul termorezistente, unse cu extrem de putin unt. Puneti in fiecare cate o mana de prune, turnati si zeama lasata de acestea. Apoi deasupra formati un strat din compozitia sfaramicioasa preparata dupa cum v-am explicat ceva mai sus. Acoperiti intreaga suprafata.

Dati apoi bolurile in cuptorul incalzit, la 160 grade, pret de 15 minute. Verificati ca stratul de deasupra sa fie copt, apoi scoateti bolurile si lasati-le la racit.

Consumati crumble cu prune rece sau alaturi de  cate o lingura zdravana de inghetata.

Pofta buna!

Crumble cu prune

Crumble cu prune

Acest articol Crumble cu prune apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.