Crostini Con Fegatini Di Pollo
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
N-or fi ei cei mai frumosi si aspectuosi crostini, dar va asigur ca-s deliciosi. Asta, daca bineînteles va plac ficateii de pui. Decorati cu o felioara de ardei rosu, o rosioara cherry, o felie de castravete sau altceva, acesti crostini sigur ar potrivi bine ca aperitiv. Noua ne-au placut si reci. Reteta este inspirata de la o emisiune TV, nu mai stiu care si nici pe ce canal... e o reteta din aia vazuta din mers, si facuta în functie de amintiri :D
Ingrediente pentru 8 portii:
- 16 felioare bagheta
- 300 g ficatei de pui
- 3 fire ceapa verde
- 30 g sunca de Parma
- 50 ml vin alb sec
- 3-4 linguri ulei de masline
- patrunjel proaspat
- salvie proaspata
- sare, piper, nucsoara
Se pregatesc ingredientele. Ficateii si sunca se toaca marunt, ceapa se taie rondele subtiri, iar patrunjelul si salvia se toaca fin. Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie, se adauga rondelele de ceapa si se soteaza 2-3 minute pe foc domol. Se adauga salvia si patrunjelul tocat ( am folosit doar o frunza de salvie si tot patrunjelul din imagine ) , ficateii si sunca, apoi se coace mai departe pe foc domol timp de 8-10 minute, amestecînd cînd si cînd. Se adauga vinul si se învîrte mai departe pe foc iute, pîna lichidul se evapora complet. În acest timp se condimenteaza dupa plac cu piper proaspat rîsnit, nucsoara razuita fin si se sareaza în functie de gust.
În timp ce preparati ficateii, grilati felioarele de pîine stropite cu putin ulei de masline,
pe un gratar (gril electric, o tigaie de fonta... ).
Se împart ficateii pe felioarele de bagheta si se servesc cu mare pofta!
O duminica frumoasa va doresc!