Crostata Morbida
Sursa Crostata morbida
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sub aceasta denumire am descoperit-o pe blogul italian al Morenei, e de fapt o prajitura delicioasa cu gem.
Ingrediente pentru o tava de 22 x 28:
* 300 g faina 00
* 200 g zahar (in reteta originala erau 240 g)
* 4 oua
* 16 g praf de copt
* un picut de sare
* 250 g unt la temperatura camerei
* rom sau coaja rasa de la o lamiie
* gem de capsuni sau fructe (visine, cirese...)
Intr-un vas cernem faina impreuna cu praful de copt si sarea, adaugam fiola de rom (mmm, ce parfum in bucatarioara mea), zaharul si amestecam ingredientele
adaugam ouale si zbatem bine, pina vom obtine o frumoasa crema
ouale le punem intr-un castron (fara coaja, da ?!!!) si le zbatem foarte putin
adaugam ouale si zbatem bine, pina vom obtine o frumoasa crema
adaugam untul moale, moale si amestecam bine ingredientele
rasturnam compozitia in tava tapetata cu hirtie de copt, nivelam cum putem (atentie, crema e destul de groasa), facem mici gropi cu lingura, pe care le umplem cu gem (de capsuni am avut eu) sau fructe
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 40 de minute, depinde de aragaz, la mine dupa 30 de minute (faceti o proba cu scobitoarea dupa vreo 25 de minute), am scos tava din cuptor
am lasat la racit, am pudrat, taiat si papat. E ideala pentru micul dejun.