Crostata Cu Dulceata De Zmeura
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ce ti-e si cu denumirile astea....:))
CROSTATA /PLACINTA/TARTA...toate se fac din acelasi aluat fraged...depinde insa unde anume in lume.
Fiecare natie si-a numit dulcele cum l-a lovit inspiratia....astfel francezii si englezii o numesc TARTA ...noi si americanii PLACINTA....iar italienii mai smecheri...CROSTATA.
Pana la urma cea care face legea e coaja de aluat fraged....framantata de catre unii cu unt, de catre altii cu unt topit in amestec cu ulei ....iar de catre altii , doar cu ulei.
Mica/ marea diferenta e umplutura...care poate sa fie extrem de diversificata .
Oricum ati alege sa o faceti,cu orice ati umple-o , tot sfaramicioasa ramane, topindu-se in gura imediat ce ai muscat felia :).
Eu am facut-o pe cea de azi, cu dulceata de zmeura....e umplutura care face diferenta dandu-i denumirea de crostata.
Aluatul e cel de aici :
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/2011/07/placinta-cu-cirese.html
...la fel si modul de lucru, doar forma in care am copt-o e altfel.
Am ales forma de inima pentru ca suntem in FEBRUARIE - LUNA DRAGOSTEI si tot ce misca trebuie sa fie pe masura cerintelor indragostitilor vesnic :))
Asadar, daca e dragoste , inima sa fie pana la capat .... :))
Tot ce va ramane de facut, dupa ce intindeti aluatul si decupati inimioarele, este sa intindeti dulceata de zmeura peste aluat ( eu am folosit un borcan de 450g )...sa asamblati crostata si s-o coaceti la 180* cca 45-50 min :).
Inainte de servire puteti s-o pudrati cu zahar praf vanilat :)
E foarte buna calda :)
Incercati ! :)