contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Croque Monsieur

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Croque-Monsieur, adica Domnul ronţăie  este un tip de sandvis cald cu sunca si branza de Gruyere, la origine. Povestea denumirii este incerta, insa se stie ca acest sandviş se gasea in meniul unei cafenele pariziene pe la 1910. Prima mentiune literara dateaza din 1918, cand aperitivul este mentionat in romanul lui Proust In cautarea timpului pierdut

Croque-Monsieur facut de mine contine paine prajita, 2 felii de sunca prajita si cascaval incins in tigaie pana a devenit foarte moale, pus pe deasupra celei de-a doua felii de toast.

Al doilea sandvis contine paine-sunca-paine-cascaval-sunca plus un ou prajit.
Aceasta varianta se numeste Croque Madame.
Desi reprezinta un aperitiv, pentru mine aceste doua sandvisuri alaturi de o salata au fost indeajuns de consistente cat sa formeze o masa de pranz.
Pofta buna! :)