Croissante
Sursa Croissante
articol scris de lili blog liligospodini.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Rezultatul a fost deliciosss, numai ca s-au terminat foarte repede. Multumesc Laura.
Ingredinte:
-500 g faina
-300 ml apa
-40 ml ulei
-o lingurita sare
-o lingurita zahar
- 5 grame drojdie
- un ou pentru uns cornurile
-dulceata, branza, carnati pentru umplutura
Iar pentru uns aluatul avem nevoie de : 125 g margarina, 70 g faina
Mod de preparare:
Din ingredintele date formam un aluat pe care il lasam la dospit.
Dupa ce aluatul a crescut il intindem pe masa de lucru intr-o foaie rotunda si il ungem uniform cu amestecul de margarina si faina.
Aluatul astfel intins si uns il taiem in 8 parti egale ca si cum am face petale.
Pliem fiecare "petala" catre mijloc, acoperind-o cu cea opusa.
Se continua plierea de fiecare data din partea opusa ultimei bucati adusa catre mijloc, pana se aduna aluatul ca si o minge
Se intinde imediat intr-o foaie ca si prima si se repeta operatiunea de pliere.
Aluatul astfel adunat (intr-o minge) se lasa doua -trei minute pe masa de bucatarie, apoi se intinde intr-o foaie de grosimea de 4-5 cm si se taie pentru formarea cornurilor
Se pot umple cu dulceata , branza dulce sau cremvusti , carnati. Se vor unge cu ou inainte de a le baga la cuptor.
Le introducem in cuptorul incins, le lasam 10 minute dupa care se reduce focul si se mai lasa inca cca.30 minute pana se rumenesc.
Pofta Buna!!!!