Croissante Cu Unt
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Nu se poate refuza asa ceva. Aceste croissante sunt senzationale fie simple, fie umple. Am gasit reteta pe “Retete ca la mama”.
Ce iti trebuie (poza 1)
Pt aluat:
- 500 gr. faina
- 40 ml ulei
- 300 ml apa
- 1 praf de sare
- 5 gr drojdie
- 1 praf de zahar
Ne mai trebuie apoi:
- 125gr unt
- 70 gr faina
-1 galbenus pt uns pe deasupra
Plan de lucru:
- ingredientele pentru aluat se amesteca apoi se framanta si se obtine coca. (poza 2)
- Coca se lasa la crescut pentru aproximativ 30-45 minute (la cald) (poza 3)
- untul si faina (din ingredientele ramase) se amesteca (poza 4). De preferat ca untul sa fie rece si sa il taiem in felii subtiri apoi amestecam cu faina.
- intindem coca (poza 5), apoi ungem toata suprafata cu amestecul de faina si unt (poza 6)
- taiem aluatul in 8 parti egale, insa ele raman unite in zona centrala (poza 7).
- impaturim fiecare astfel de parte, de fiecare data cu partea opusa peste . (pozele 8, 9 si 10)
- repetam operatia inca de 2 ori (pentru a intra untul f bine in aluat) (poza 11)
- apoi intindem aluatul, il taiem in triunghiuri (poza 11), rulam si formam croissantele pe care le ungem cu galbenus de ou (poza 12 ).
- lasam la cuptor pana se rumenesc (aproximativ 25-30minute)
- pofta buna! (poza 13)
Timp de preparare: 150 minute
Pret: 6 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C1. Patiserie