contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Croissante Cu Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Croissantele merg de minune dimineata, la cafea. Am am folosit acelasi aluat ca cel de la branzoaice, de aceea, pana la un punct, nu am mai exemplificat cu poze.

Ce iti trebuie
Pt aluat:
- 500 gr. faina
- 50 ml ulei
- 200 ml lapte
- 25 gr drojdie
- 3 linguri de zahar
- coaja de la o lamaie
- coaja de la portocala
- 2 oua

Ne mai trebuie apoi pt umplutura:
- 100 gr ciocolata (am folosit Milka cu lapte)
- 1 galbenus  pentru uns deasupra
- 2 linguri de zahar (optional , de presarat dupa ce ungem cu galbenusul de ou)

Plan de lucru:
- preparam aluatul. CLICK AICI pentru poze
- diluam drojdia in cateva linguri de lapte caldut, cu un praf de zahar.
- laptele ramas il incalzim putin (trebuie sa fie doar caldut), dizolvam zaharul in el, iar apoi adaugam coaja de portocala si coaja de lamaie .
- punem faina in bolul in care framantam coca. In mijloc turnam drojdia diluata, apoi amestecul de lapte, zahar si coaja de lamaie si portocala . Framantam bine. Adaugam intre timp si cele 2 oua si, spre final, incorporam in coca si uleiul.Se framanta bine pana obtinem un aluat omogen.
- lasam la crescut intr-o incapere incalzita bine aproximativ 1 ora.

Pentru umplutura nu ne trebuie decat ciocolata rupta in bucati.
- am impartit aluatul in 2. L-am intins cu sucitorul, apoi l-am taiat in triunghiuri peste care am pus cate 2-3 patratele de ciocolata (poza 1).
-le-am rulat pana am obtinut forma de cornulet, le-am asezat in tava tapetata cu foaie de copt (poza 2) si le-am mai lasat la crescut inca 15 minute, apoi le-am uns cu galbenusul de ou (poza 3). Putem presara peste galbenus si zahar.
- lasam la cuptorul bine incins in prealabil, la o temeratura mai redusa pana se rumenesc (aproximativ 20-30 minute).Verificam cu scobitoarea, apoi le scoatem din cupor (pozele 4, 5)
- pofta buna! (poza 6)

Timp de preparare: 180 minute

croissante cu ciocolata 1 croissante cu ciocolata 2 croissante cu ciocolata 3 croissante cu ciocolata 4 croissante cu ciocolata 5 croissante cu ciocolata 6
Filed under: C1. Patiserie