Croissant
Sursa Croissant
articol scris de teolyn blog teolyn-in-the-kitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 150 g unt
- 3 linguri zahar
- 4 galbenusuri
- 1 praf de sare
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri vin alb
- 100 g smantana
- 350 g faina
- 300 g gem
Se freaca spuma untul moale cu zaharul. Se adauga treptat 3 galbenusuri frecate cu sarea, zaharul vanilat, smantana, coaja rasa de lamaie, vinul si faina. Se framanta bine, se intinde si apoi se impatura de 3 ori. Se inveleste in folie de plastic si se da la rece pt 15 min. Se repete aceasta operatie de 3 ori. Apoi se intinde foaie de 5 mm care se taie in patrate, se aseaza cate o lingurita de gem in mijloc se ruleaza apoi se da forma de corn. Se pun intr-o tava unsa si se ung cu galbenus de ou. Se coc la foc potrivit 30 min in cuptorul preincalzit.