Croissant Cu Ciocolata Si Caramel
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : medie
Timp de preparare : 3 ore
Ingrediente
Pentru aluat
- 500 gr faina
- 300 ml apa calduta
- 25 gr zahar
- 5 gr drojdie uscata
- 2 galbenusuri
- 1 lingurita sare
- 1 lingura miere
Pentru umplutura
- 50 gr caramele moi cu lapte, tocate
- 70 gr ciocolata cu crema de lapte cu caramel (sau orice alta ciocolata doriti)
- 50 gr alune de padure imbracate in ciocolata cu lapte
- 15 gr pudra de cacao
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1-2 linguri de lapte, plus pentru uns
Preparare
- Pentru aluat, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si amesteca iar.Lasa sa stea 10 minute la temperatura camerei.Intr-un vas pune faina.Intr-un bol, bate galbenusurile cu sarea si mierea apoi incorporeaza-le in faina.Adauga la faina si apa cu drojdia si amesteca.Framanta aluatul obtinut pana cand se omogenizeaza apoi lasa-l la crescut 1 ora, la temperatura camerei.
- Dupa 1 ora, intinde aluatul si impacheteaza-l de 1-2 ori apoi intinde-l iar.Repeta operatiunea de cel putin 6 ori apoi lasa aluatul sa mai creasca 30 minute.
- Pentru umplutura, amesteca toate ingredientele intr-un bol.
- Incalzeste cuptorul la 180⁰C.Intinde aluatul si taie-l in triunghiuri de marimea dorita (mai mari sau mai mici).Aseza cate 1-2 lingurite de umplutura pe latura de la baza fiecarui triunghi si ruleaza astfel incat sa se obtina forma de croissant.Unge croissant-urile cu putin lapte si da-le la copt 30-40 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.Pentru a fi mai moi, se poate introduce in cuptor un pahar cu apa pentru a se face aburi.