contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Croissant Cu Ciocolata Si Caramel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Dificultate : medie

Timp de preparare : 3 ore

Ingrediente

Pentru aluat

  • 500 gr faina
  • 300 ml apa calduta
  • 25 gr zahar
  • 5 gr drojdie uscata
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura miere

Pentru umplutura

  • 50 gr caramele moi cu lapte, tocate
  • 70 gr ciocolata cu crema de lapte cu caramel (sau orice alta ciocolata doriti)
  • 50 gr alune de padure imbracate in ciocolata cu lapte
  • 15 gr pudra de cacao
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1-2 linguri de lapte, plus pentru uns

Preparare

  1. Pentru aluat, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si amesteca iar.Lasa sa stea 10 minute la temperatura camerei.Intr-un vas pune faina.Intr-un bol, bate galbenusurile cu sarea si mierea apoi incorporeaza-le in faina.Adauga la faina si apa cu drojdia si amesteca.Framanta aluatul obtinut pana cand se omogenizeaza apoi lasa-l la crescut 1 ora, la temperatura camerei.
  2. Dupa 1 ora, intinde aluatul si impacheteaza-l de 1-2 ori apoi intinde-l iar.Repeta operatiunea de cel putin 6 ori apoi lasa aluatul sa mai creasca 30 minute.
  3. Pentru umplutura, amesteca toate ingredientele intr-un bol.
  4. Incalzeste cuptorul la 180C.Intinde aluatul si taie-l in triunghiuri de marimea dorita (mai mari sau mai mici).Aseza cate 1-2 lingurite de umplutura pe latura de la baza fiecarui triunghi si ruleaza astfel incat sa se obtina forma de croissant.Unge croissant-urile cu putin lapte si da-le la copt 30-40 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.Pentru a fi mai moi, se poate introduce in cuptor un pahar cu apa pentru a se face aburi.







Articol recomandat de lauradfood2.blogspot.com