Crochete Sarbesti
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Sarbii au retete foarte interesante. De exemplu, au unit chiftelele cu piureul intr-o crusta de pesmet.
Ce îţi trebuie pentru 6 porţii (poza 1)
- 500 gr de carnea tocată amestec porc – vită
- 4 cartofi
- 2 cepe
- 2 oua
- o legătură de mărar
- faina, pesmet
- sare, piper
- ulei pentru prajit
Plan de lucru:
- curatam cartofii, in taiem cubulete si ii punem la fiert (poza 2)
- intr-o tigaie calim ceapa (poza 3). Dupa ce aceasta si-a schimbat culoarea, adaugam carnea tocata (poza 4). Condimentam si lasam la foc mediu pana se face carnea (poza 5)
- facem piure din cartofii fierti (poza 6). Adaugam carnea tocata (poza 7), apoi mararul tocat (poza 8 ) si condimente. Omogenizam (poza 9)
- pregatim ingredientele pentru facut crochetele (poza 10)
- formam chiftelute din amestecul de carne si piure (poza 11). Le dam prin faina, ou si pesmet (se poate sari peste faina) si le punem la prajit (poza 12). Dupa ce se rumenesc, le scoatem pe o farfurie acoperita cu servetele, pentru a se scurge uleiul (poza 13)
- se pot manca cu un sos de usturoi. Pofta buna!
Timp de preparare: 40 de minute
Preţ: 3 lei/porţia (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: A5. Preparate din porc&vita