Crochete "isabella"
Sursa Crochete "Isabella"
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Crochete da... dar umplutura e de chiftele, ma rog... e o reteta inventata iar Isabella se cearta cu mine, ca nu am voie sa maninc din papita ei. Deci, pentru ea le-am inventat, de aceea le-am denumit "crochete Isabella"...
Ingrendientele nu le-am cintarit ca nu functiona bateria de la cintar, asa ca... totul e din ochi sau din priviri...
* carne de porc
(4 felii de cotlet am pus eu, dar puteti inlocui cu piept de pui)
* 2 morcovi mititei (sau unul mare)
* 2 felii de piine inmuiata in apa (sau lapte)
* parmezan ras
* 1/2 ceapa cruda
* un ou
* sare
* un catel de usturoi
* un pic de praf de nucsoara
* o legaturica de patrunjel
* o legaturica marar
* piper negru macinat (optional)
* pesmet
* ulei
Intii am macinat carnea, apoi tot in masina de tocat am bagat morcovul (curatat si spalat), ceapa (curatata si spalata)
piine inmuiata si scursa bine de apa, catelul de usturoi l-am farimitat cu ajutorul unui instrument care lipseste din poza
am adaugat patrunjelul si mararul taiate marunt, parmezanul si oul(asta se vede in prima poza), iar in a doua poza se vede nucsoara, am adaugat si sarea, iar daca doriti puteti pune si un pic de piper macinat (eu n-am pus pentru ca maninca Isabella)
Am amestecat bine ingredientele, apoi am format crochetele, le-am trecut prin pesmet pe toate partile, le-am asezat in tava pe hirtie de copt, le-am pus deasupra un firicel de ulei de masline
si le-am bagat in cuptorul preincalzit la 200 de grade, pentru cca 30 de minute, depinde de cuptor si de cum va place sa le rumeniti. Dupa primele 10 minute le-am intors pe partea cealalta. Se servesc calde sau reci, sint delicioase, iar pesmetul ajuta sa nu se intareasca, deci miezul este molcut.