Crochete De Pui Cu Maioneza Si Ceapa
articol scris de habet blog culinarecufeteistete.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
E o reteta veche, care eu personal ,o fac cu cea mai mare placere, dar o si consum cu aceeasi placere, chiar daca are cateva ......calorii. Haideti sa vedem de unde incepem!
Luam niste piept de pui(1 kg) , il tocam, adaugam : piper, sare, 1 morcov dat prin razatoarea mica, 1 pastarnac, la fel dat prin razatoare, ceapa , cam 4 bucati mai potrivite, niste miez de paine muiat, usturoi dupa gust, niste delikat, daca doriti, desi eu nu prea ma omor dupa adaosuri alimentare, si bineanteles nelipsitul marar si patrunjel, tocate marunt , cam 3 oua si cam atat, cred. Se amesteca f. bine toate ingredientele, de mai inainte, apoi se fac bilute mai mici care se prajesc in baie de ulei .
Se lasa la scurs ca sa nu fie imbibate cu ulei. Acum, pregatim ceapa, cam 4 cepe mai mici, care se taie pestisori, se pune intr-un vas pe foc , unde adaugam cam 600ml de apa , un pahar de 200 ml de otet din
vin (daca e mai slab iese cam gretos), sare, piper boabe, foi de dafin si un pic de zahar si se lasa la fiert pana se inmoaie ceapa bine.
Se face o maioneza din 4 oua fierte si 2 oua crude.
Aceasta maioneza se pune peste crochete si peste ceapa, si se amesteca toate, incet, sa nu se zdrobeasca.
Se gusta si daca vi se pare un pic dulce , de la ceapa, mai puteti pune niste mustar iute, sau niste zeama de lamaie. Se pune pe platou sau in boluri si se decoreaza .