Crochete De Peste
Sursa Crochete de peste
articol scris de misflorentina blog Ce si cum mai gatim
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cind va povesteam la o postare anterioara despre pasiunea de a pescui a sotului meu nu ma gindeam ca voi reveni spunindu-va ca, in calitate de pescar amator incepator, ma pot lauda cu o captura taaaare frumoasa:
Meritul de a scoate insa din apa acest peste, ceea ce presupune indeminare si pricepere, ii revine sotului meu in totalitate.
Cine se pricepe, stie ca un crap de 2 kilograme nu se da batut cu una cu doua, lupta cerind tactica si rabdare, mai ales cind montura pregatita nu se adresa unui astfel de peste.
A fost un drill spectaculos (= actiunea de scoatere a pestelui din apa dupa intepare, timp in care acesta executa manevre pentru a scapa. Pentru reusita acestei actiuni, pe durata drilului se cauta momentul in care se da pestelui aer (se tine cateva secunde, in mod repetat, cu capul scos din apa), asa incit, ametit fiind, pestele va fi mai usor capturat.), satisfactia de a vedea pestele in mincioc fiind dovada aplicarii unei proceduri corecte.
O partida reusita, cu o captura generoasa, in limita permisa de un regulament propriu impus, cu constiinta ca vom mai pescui si alta data acolo.
Deci, avem pestele.
Sa gatim.
Reteta de astazi: crochete de peste cu legume.
Pentru pregatire am avut nevoie de:
- 2 fileuri de peste
- 2 morcovi
- 2 radacini de patrunjel
- 1 cartof mare
- o legatura patrunjel verde
- 3 catei de usturoi
- sare, piper - dupa preferinta
- 1 ou (maxim 2)
Pentru crusta:
- 50 grame pesmet alb
- 50 grame cascaval ras
Se fileteaza pestele, crestindu-se sub ureche pina la coloana, dupa care se impinge lama cutitului catre coada, apasind continuu pe osul central si urmarind linia spatelui. Se spala fileurile rezultate si se pun la fiert in apa cu putina sare.
Intre timp curatam si spalam legumele, morcov, patrunjel si cartof, punindu-le si pe acestea la fiert.
Se lasa sa se raceasca atit pestele cit si legumele dupa ce au fiert, scurgindu-le in prealabil de apa.
Se curata carnea de peste de pe oase, iar legumele se taie in bucati potrivite, pregatindu-le pentru tocat. Se adauga usturoiul si patrunjelul verde.
Se condimenteaza amestecul rezultat, adaugindu-se sare si piper dupa gust. Pentru legarea tocaturii se adauga un ou (daca considerati necesar, mai adaugati unul). Se omogenizeaza compozitia apoi se lasa deoparte pentru citeva minute, pentru combinarea aromelor.
Intr-o farfurie se rade marunt cascavalul dupa care se adauga pesmetul, amestecindu-se energic, astfel incit firisoarele de cascaval sa nu ramina lipite.
Se portioneaza compozitia de peste, formindu-se bastonase putin mai groase ce se vor trece prin amestecul de pesmet.
Se infierbinta uleiul intr-o tigaie, apoi se aseaza pe rind crochetele de peste, rumenindu-se uniform pe toate partile. Se vor scoate pe masura ce se rumenesc pe o hirtie absorbanta, indepartindu-se surplusul de ulei.
Un aperitiv delicat, apetisant si savuros. Asortindu-le cu un sos de iaurt cu castraveti si completind cu legume proaspete, reprezinta o gustare delicioasa, hranitoare si sanatoasa.
Peste de apa dulce din familia ciprinidelor (Cyprinus carpio) Captura de 2 kg |
Cine se pricepe, stie ca un crap de 2 kilograme nu se da batut cu una cu doua, lupta cerind tactica si rabdare, mai ales cind montura pregatita nu se adresa unui astfel de peste.
A fost un drill spectaculos (= actiunea de scoatere a pestelui din apa dupa intepare, timp in care acesta executa manevre pentru a scapa. Pentru reusita acestei actiuni, pe durata drilului se cauta momentul in care se da pestelui aer (se tine cateva secunde, in mod repetat, cu capul scos din apa), asa incit, ametit fiind, pestele va fi mai usor capturat.), satisfactia de a vedea pestele in mincioc fiind dovada aplicarii unei proceduri corecte.
O partida reusita, cu o captura generoasa, in limita permisa de un regulament propriu impus, cu constiinta ca vom mai pescui si alta data acolo.
Deci, avem pestele.
Sa gatim.
Reteta de astazi: crochete de peste cu legume.
Pentru pregatire am avut nevoie de:
- 2 fileuri de peste
- 2 morcovi
- 2 radacini de patrunjel
- 1 cartof mare
- o legatura patrunjel verde
- 3 catei de usturoi
- sare, piper - dupa preferinta
- 1 ou (maxim 2)
Pentru crusta:
- 50 grame pesmet alb
- 50 grame cascaval ras
Se fileteaza pestele, crestindu-se sub ureche pina la coloana, dupa care se impinge lama cutitului catre coada, apasind continuu pe osul central si urmarind linia spatelui. Se spala fileurile rezultate si se pun la fiert in apa cu putina sare.
Intre timp curatam si spalam legumele, morcov, patrunjel si cartof, punindu-le si pe acestea la fiert.
Se lasa sa se raceasca atit pestele cit si legumele dupa ce au fiert, scurgindu-le in prealabil de apa.
Se curata carnea de peste de pe oase, iar legumele se taie in bucati potrivite, pregatindu-le pentru tocat. Se adauga usturoiul si patrunjelul verde.
Se condimenteaza amestecul rezultat, adaugindu-se sare si piper dupa gust. Pentru legarea tocaturii se adauga un ou (daca considerati necesar, mai adaugati unul). Se omogenizeaza compozitia apoi se lasa deoparte pentru citeva minute, pentru combinarea aromelor.
Intr-o farfurie se rade marunt cascavalul dupa care se adauga pesmetul, amestecindu-se energic, astfel incit firisoarele de cascaval sa nu ramina lipite.
Se portioneaza compozitia de peste, formindu-se bastonase putin mai groase ce se vor trece prin amestecul de pesmet.
Se infierbinta uleiul intr-o tigaie, apoi se aseaza pe rind crochetele de peste, rumenindu-se uniform pe toate partile. Se vor scoate pe masura ce se rumenesc pe o hirtie absorbanta, indepartindu-se surplusul de ulei.
Un aperitiv delicat, apetisant si savuros. Asortindu-le cu un sos de iaurt cu castraveti si completind cu legume proaspete, reprezinta o gustare delicioasa, hranitoare si sanatoasa.