Crochete Cu Ardei Gras Si Branza De Capra
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Nu stiu daca nu v-ati prins deja ca nu este de fapt o reteta in sine ci utilizarea tuturor ramasitelor de la ardei copti umpluti cu branza.
Adica aluatul ca de clatite prin care am dat ardeii, niste cubulete de la un ardei ramas (copt), branza, plante aromate (din geam si gradina) si in plus, foarte putin pesmet, ca va ziceam ca e prea moale compozitia.
Chiar nu stiam ce va iesi, oricum erau de gingiumingiu, am luat cu lingura din compozitie si am prajit in ulei foarte bine incins, scurs in sita apoi pe hartie absorbanta si basta cu ele.
Adevarul e ca mi-am facut un mini-burger, dintr-o mini chifteluta de zilele trecute, intre doua crochete din astea, nu a fost rau deloc.
Ce mai aveam noi prin frigider, ceva luat pentru ca am niste amintiri vechi, din vremuri imemoriale, cand internetul nu exista si ne dadeam intalnire in locuri fixe si la ore fixe. Atunci cineva a adus din Anglia o cutie ca asta:
In cutia respectiva erau niste cinaboane (rulouri cu scortisoara), mai exact aluatul, se coceau si se dadeau cu o glazura aflata intr-o extremitate a cutiei, mama ce bunatate (la vremea aia, acum na, ne-am mai schimbat la mofturi).
Eu cutia asta am gasit-o ratacita la Lidl si efectiv nu am rezistat sa nu o iau (era la reduceri, cativa banuti).
Cativa banuti a si facut, nu are nici in clin nici in maneca aluatul cu unul de croissant, gustul e mai mult de paine proasta, ma rog, nu-s de luat, dar daca am experimentat eu, am zis sa va spun si voua.
Ins ape pariu ca din ce mi-a rmas fac niste saleuri, completez, ca erau sase bucati, am facut doar patru. Unul l-a mancat Casandra si intr-unul mi-am facut sandwich, dar nu e de repetat experienta.
Si, inainte de a va arata junk-ul final, chiar daca nu pare, totusi vara a venit.
Ei, cand vorbim de junk vorbim, nu e asa, de currywurst, am o multime de idei de aplicat carnatilor aia albi, dar am ramas cu mintea (cred ca e din cauza memoriei mirosului) la currywurst (varianta de Luxemburg de care v-am mai povestit).
Normal ca am prajit si un cartof pitic si, aveam in plus oul ramas de la uns croissantele (sau ce or fi alea). Si cum si oul merge intr-un sos curry (niste curry cu oua de prepelita, dar curry de la zero, nu din amestec, mmmm), am facut porceala maxima.
Ca sa nu credeti ca ne indopam, carnatul e marime medie, restul de ou mic si cartofii taiati chiar pai, am incercat sa pun bricheta langa, sa va fac o poza sa vedeti marimea castronelului, dar mi-a cazut bricheta in farfurie, merge si asa.
Apropos de vasul ala (l-am capatat de pomana), imi place la nebunie ideea de servire in cosuri a multor feluri, cum e prin filmele americane la burgeri & fries, de aia tot folosesc vasul asta, e super comod de invartit in el, cosulet din ala nu am vazut pe nicaieri, nu ar trebui sa fie scumpe niste porcarele mici din plastic.
Asa ca am incheiat cum am inceput, ca in melodia aia: junk around.
rororo