Crispy Strips
Sursa Crispy Strips
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Asa cum va spuneam pe Facebook, aseara am facut crispy strips, the healthy kind. Adica nu prajiti in ulei, ci copti la cuptor. Au iesit cel putin la fel de buni ca cei de la KFC :)) cu siguranta mai sanatosi, si mai usor de facut si bucataria a ramas mai curata, pentru ca uleiul de la prajit ar fi sarit pe tot aragazul. Cum puiul este destul de fad si se usuca la cuptor, l-am tinut cateva ore bune la marinat. Asa ca am obtinut crispy-urile perfecte, crocante, picante si fragede :)
Pentru o tava plina (vreo 20 de bucati) avem nevoie de:
- 1 piept de pui dezosat si fara pielita
- 2 aripi de pui, taiate pe jumatate
- 2 linguri faina
- 3 - 4 linguri fulgi de porumb
- 3 - 4 linguri pesmet
- 2 linguri mustar
- 3 linguri pasta de ardei
- 5 linguri ulei
- 4 - 5 catei de usturoi
- 5 linguri sos de soia
- 1 lingura boia
- 1 lingura cimbru uscat
- sare, piper
Pregatim o marinata din mustar, ulei, pasta de ardei, usturoi pisat, sos de soia, boia, jumatate din cimbru si piper (cam o lingurita). Pieptul de pui il taiem fasii, late cam cat 2 degete. Punem carnea intr-o punga care se inchide ermetic sau intr-un vas si turnam marinata peste, amestecand bine. Lasam la frigider cel putin 3 ore, noi am lasat vreo 10, si a intrat toata boiaua in pui :))
Incingem cuptorul la 180 de grade si pregatim un amestec din faina, fulgii de porumb zrobiti putin cu sucitorul, pesmet, sare, piper si restul de cimbru. Bucatile de pui, scoase din marinata, le dam prin acest amestec, si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor cam 20 - 25 de minute, dupa care intoarcem fiecare bucata si mai lasam inca vreo 20 - 30 de minute, pana cand sunt patrunse, iar crusta se rumeneste.
Merg de minune cu o salata, un pahar de bere sau pentru cei indrazneti, niste cartofi prajiti :)) Aceste crispy strips, de care si colonelul Sanders ar fi incantat, au aproximativ 220 calorii la 100 de grame.