Crispy Chocolate Bars
articol scris de barzuka1 blog epurasha2bb.blog.gustos.ro
Am facut aceasta reteta pentru a onora provocarea lunii acesteia cu tema Ciocolata http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2011/02/ciocolata-provocarea-lunii-februarie-in.html lansata de o persoana draga mie Miha Simiuc, cunoscuta si apreciata prin Blogul ei mai ales ”Dulciuri fel de fel” provocarea a pornit dupa cum se stie intai de la Mihaela (blogul De la lume adunate)cu ”Dulce Romanie ” in luna octombrie http://mihaelapd.blogspot.com/2010/10/provocarea-lunii-octombrie-dulce.html si a continuat in ficare luna cu alta tema.Pana acum am primit 2 invitatii la aceste provocari, una de la o alta persoana draga mie Simona Haliga pentru care am facut reteta de Macrou in sos picant http://epurasha2bb.blog.gustos.ro/2010/11/26/rulou-de-macrou-cu-sos-picant/ si acum aceasta provocare irezistibila cu ciocolata de la Miha.Sunt mii de idei cu ciocolata dar cum trebuia sa aleg o reteta si numai aveam rabdare de ceva foarte elaborat am ales aceste Crispy chocolate bars care sunt oarecum asemnatoare cu ceva ce am mai facut eu odata bun Bomaboanele Decorix http://epurasha2bb.blog.gustos.ro/2010/06/22/bomboane-decorix/ .Sper sa va placa si Miha sa fie incantata de cum am raspuns provocarii
Crispy Chocolate bars
Ingrediente si preparare:
- 4 patrate mari de ciocolata alba de menaj
- miezul de la 5 nuci
- 2 biscuiti simpli Petit Beurre
- 5 cirese de cocktail fara samburi
- 1 ciocolata neagra 80% cacao
- 1 lingura de crema de branza Almette cu smantana
- 20 g unt
- 2 caramele cu lapte
- 4 linguri de lapte
- 1 caramea mov de fructe de padure
Se topeste la bain marie ciocolata alba impreuna cu caramelele cu lapte si cand s-a tranformat in crema luam de pe foc, lasam sa se mai raceasca putin apoi cu grija amestecam laptele si untul moale , astfel incat sa nu se taie crema noastra si sa avem putin mai multa fluiditate. Se adauga si crema Almette.
Pregatim forma(eu am folosit tavita de silicon inimioara ) se pune pe forma o folie de ceolofan sau folie alimentara din aceea la rola, se presara pe fundul formei miezul de nuca taiat bucatele nu prea mici si intr-un colt si bucatelele de caramea de fructe de padure. Se toarna crema noastra alba de ciocolata si apoi se presara deasupra jumatati de cirese si bucatele de biscuit.
Se topeste la bain marie sau la microunde ciocolata neagra(recomand la micounde fiind cantitate mica , la bain marie mai mult ramane pe craticioara) si apoi se adauga doar putin unt in ea cand s-a mai racit si apoi aceasta crema se toarna si se niveleaza peste stratul anterior de ciocolata alba cu cirese si biscuiti.
Se da la congelator cam o ora si se servese imediat taiata tringhiuri sau patratele, cum doriti.Este delicioasa si crocanta!
Am avut aceasta inspiratie si datorita razelor de soare care in sfarsit au poposit si la fereastra mea spre imensa mea bucurie.Sunt o persoana cu stare de spirit meteosensibila asa ca luminozitatea si caldura soarelui ma binedispun intotdeauna!:)