contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crinkles

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



by Alice albinutza

    Intre sarbatori... timp de relaxare si de meditatie... Ma relaxez si ma gandesc la cum va fi  noul an. Voi cu ce va ocupati? Fac liste, bifez si debifez dorinte... dar  in fiece zi e musai sa am ceva bun si ciocolatos pe masa. Aaa si sa nu uit: stiu ce prajituresc pentru noaptea cea mare, dintre ani. Nu deconspir acum, insa veti vedea pe blog... curand... desi, nu chiar asa curand :) caci nu voi prea avea timp de computer... ci doar de relaxare, meditatie ... prajiturit. Astazi e rost de ceva chocolate crinkles, niste fursecuri pufoase si terifiant de aspectuoase. Le-am vazut  inainte de Craciun la my friend Angela - Delicious Flavours, careia ii multumesc (stie ea pt ce:P)

    Asadar ingrediente:
  • 225 gr ciocolata 50% cacao
  • 100 gr zahar
  • 70 gr unt
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 225 gr faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • zahar tos si zahar pudra pentru exterior

   Incepem prin a mixa ouale cu zaharul pana ce devin spumoase si capata consistenta unei creme.
  Ciocolata o topim, rupta in bucati, impreuna cu untul, pe baie de aburi. Adaugam apoi ciocolata topita cu unt peste crema de oua si zahar si mixam pana la omogenizare completa. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, praful de sare si zaharul vanilat. Omogenizam. Dam totul la frigider peste noapte sau macar pentru 3 ore.
   Cand timpul de stat la trece a expirat trecem la etapa urmatoare. Incingem cuptorul cam la vreo 170 grade, treapta 2. Din compozitie luam cate o lingurita si modelam o bila pe care o vom tavali bine de tot prin zaharul tos si apoi prin zaharul pudra. Asezam fiecare bila in tava, pe o hartie de copt, la distanta de 3 cm una de alta. 
    Dam la cuptor pentru 10 minute. Nu depasiti timpul pentru ca se vor usca prea tare. Vor trebui sa fie crocante la exterior si pufoase la interior... deliciosenii, nu alta.
    Lasati-le pana se racesc complet si apoi le scoateti din tava.
   Pofta buna!