contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crini Din Pasta De Zahar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Reteta de pasta de zahar o gasiti aici.
Tehnica pe care am folosit-o e accesibila oricui pentru ca nu am folosit ustensile speciale . Am folosit o forma ovala facuta dintr-o conserva mica.

Am facut pasta de zahar , am colorat-o cu colorant rosu alimentar apoi am intins o foaie subtire pe masa tapetata cu zahar pudra.
Cu forma ovala am taiat mai multe petale , calculand ca intr-o floare intra sapte petale.

Fiecarei petale i-am mai taiat un pic din ea cu un cutit astfel incat sa aiba o forma asemanatoare unei lacrimi.

Am modelat cu degetele pistilul care se va pune in centru.

Intr-un cofrag de oua se fac niste cuiburi din staniol.
.
Se aseaza pe rand fiecare petala lipinduse intre ele cu un sirop facut din 2 linguri zahar si o lingura apa care se incalzesc pe foc sau in microunde pana se topeste zaharul.
Se aseaza prima data trei petale apoi urmatoarele patru peste cele trei asezate in centru.

Pentru a termina se coloreaza petalele cu colorant rosu in cazul meu astfel.Se pune un pic de culoare in centru florii iar cu o pensula se intinde culoarea spre exterior. Se face o gaura in mijloc iar cand pistilul s-a intarit se aseaza in mijlocul florii.

Se lasa asa cateva ore sau de pe o zi pe alta pana se intaresc. Eu a doua zicand le-am scos din staniol le-am mai lipit un pic petalele intre ele cu royal icing . Dar asta depinde daca e nevoie sau nu.




Articol recomandat de www.al3xandra-miches.blogspot.com