Creveti Simpli
Sursa Creveti simpli
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru 3 persoane
- 27 creveti (sau mai multi)
- 4 linguri de faina
- 2 linguri cu susan
- piper macinat
- ulei de palmier, pentru prajit
- 9 betisoare de lemn (frigarui)
- 300 g spaghetti
- 5 linguri sos de soia (in loc de sare)
- sucul de la 1 lamaie (sau dupa gust.mie imi place mai acrisor sosul)
- 4 catei de usturoi, rasi pe razatoarea mica
- 4 linguri vin rosu sec
- 6 picaturi de sos iute (sau 1/2 lingurita boia iute)
- Pune la fiert 3 l de apa cu 1/2 lingurita de sare (pentru spaghetti)
- Amesteca faina cu susanul si piperul macinat.
- Taie frigaruile la dimensiuni potrivite, astfel incat sa incapa in tigaia unde o sa prajesti crevetii
- Fa sosul: intr-un castronel amesteca bine ultimele 5 ingrediente.
- Curata crevetii, usuca-i putin cu prosoape de hartie si da-i prin amestecul de faina
- Pune cate 3 creveti pe fiecare betisor de lemn
- Ateapta sa fiarba apa si pune spaghetele in ea. Fierbe al dente. Scurge-le.
- Incinge tigaia. Pune ulei cam de 3-4 cm inaltime. Asteapta sa se incinga bine.
- Pune frigaruile in tigaie (cate incap). Prajeste pe fiecare parte cam 2-3 minute la foc mediu- iute.
- Scoate crevetii pe o farfurie acoperita cu servetele absorbante.
- Continua pana ce toti crevetii sunt prajiti.
- Pe o farfurie pune cate o portie de paste si 3 frigarui de creveti. Stropeste bine cu sos. Mancarea se serveste calda.