Creveti Pane
Sursa Creveti pane
articol scris de Felis blog dumitrufelicia.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Acum vreo 2 ani am vazut la Monica o salata cu creveti pane.... si mi-am propus ca odata sa incerc si eu... Abia acum i-a venit randul... La vremea cand am vazut eu reteta... Monica nu avea inca forumul Retete in imagini....
Mie nu as putea sa zic... nici ca mi-a placut dar nici nu mi-a displacut... insa sotului i-au placut foarte mult... si a zis ca de acum inainte sa ii mai fac...
Ingrediente: 500 gr creveti proaspeti(cat mai mari) Umplutura:
4 linguri branza philadephia
2 linguri pline de gris
1 ou
pesmet
sare,
piper
Preparare:
Crevetii proaspeti ii spalam si ii scurgem
Apoi taiem capul si ii decojim de crusta si ii taiem pe mijloc pentru a putea pune umplutura.
Punem intr-o ceasca 4 linguri de branza philadelphia 2 linguri de gris, sare, piper 1 lingura de ou(restul il pastram pentru a tavali prin el crevetii umpluti) si amestecam bine.
Luam fiecare crevete si-l umplem apoi incercam sa-l "inchidem" la loc cat reusim.
Tavalim crevetii umpluti prin ou batut apoi prin pesmet, din nou ou batut si din nou pesmet(pentru a prinde o crusta cat mai uniforma) si ii punem la prajit in ulei incins cam 2-3 min pe fiecare parte, apoi ii scoatem pe servetele absorbante din hartie.
Pe o farfurie pregatim "patul" de salata: salata verde se taie marunt restul cum doriti si le asezati deasupra salatei. Punem apoi deasupra salatei crevetii pane umpluti
Se pot servi cu un sos picant sau sos de maioneza cu otet sau cateva picaturi de lamaie.