Creveti In Sos De Rosii
articol scris de JustLoveCookin blog ana-maria-ciolacu.blogspot.com
Gatesc destul de des peste si fructe de mare, insa le gatesc mereu in cele mai simple moduri posibile, asa cum le sta bine. Si de fiecare data imi spun acelasi lucru… Pai asta-i reteta? Pune-l pe gratar, la aburi sau in staniol si-apoi mananca-l? *__* M-am obisnuit cu retete mai elaborate si explicatii lungi si plictisitoare, i guess… *__* Tocmai de aceea astazi va spun in ce mod simplu si delicios gatesc eu deseori crevetii. Nu cumpar aproape niciodata creveti decorticati, sunt prea fazi dupa parerea mea, si apoi pierzi savoarea sucului, care e fantastic.
Ingrediente:
500-600 g creveti jumbo
500 ml suc (sau piure) de rosii
1 ceapa mica
3-4 catei usturoi
ulei masline
Mod de preparare:
In cateva linguri de ulei de masline sotam o ceapa mica tocata foarte fin.
Tocam si cateii de usturoi si ii adaugam. Sotam cateva secunde, apoi turnam sucul de rosii, un praf de sare si unul de zahar,pentru a echilibra gustul rosiilor.
Eu am suc de rosii 100% natural facut de mine vara asta, dar il puteti face si din rosii proaspete rase.
Lasam cateva minute la foc mediu, apoi asezam deasupra crevetii nedecorticati, preferabil proaspeti.
Dam la mic si acoperim tigaia timp de cateva minute. Pestele si fructele de mare au nevoie de un timp mic de gatire.
Luam capacul si intoarcem crevetii, apoi verificam stadiul sosului. Trebuie sa se restanga putin, asa ca mai lasam 1-2 minute tigaia fara capac.
Luam de pe foc si servim imedat. Mancam cu mainile, nasul si alte parti disponibile, fiindca sunt deliciosi !!
S-aveti pofta !