Creveti Expandati - Nostalgii Culinare Din Epoca De Aur
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Timp de preparare 15 minute - Complexitate redusa
Ingrediente:
creveti vietnamezi
ulei pentru prajit
sare dupa gust
Mod de preparare: A venit sotul meu de la piata ,era tare zambaret si ascundea ceva la spate...Intotdeauna imi face surprize, fie ele cat de micute,deci nu era nimic iesit din comun...In momentul in care mi-a aratat cutia,mi-am adus aminte brusc de anii copilariei.Imi placeau tare mult,iar daca era dupa mine mama trebuia sa se mute in fata aragazului si sa prajeasca toata ziua creveti ...
Numai mancasem de ceva vreme,surpriza a fost tare placuta,asa ca am trecut la treaba...
Am pus in ceaun destul ulei ca aceste micute, gustoase rotocoale sa aiba destul lichid pentru a-si mari volumul. Am lasat uleiul sa se incinga foarte bine, dupa care am inceput sa pun la prajit cate 3-4 bucati odata. Se umfla foarte repede capatand o culoare aurie,asa ca se scot la fel de repede pentru a nu se arde si tot asa am procedat pana am umplut ditamai castronul. Cu aceasta ocazie am lasat deoparte regimul si am mancat si eu cativa...Ce-o fi o fi...