CreveȚi Cu Usturoi Și Lemongrass
articol scris de kikomica blog sufletpentruhrana.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La mine a trecut deja ora cinei, la tine abia se apropie, nu cred că o să te superi dacă îți ofer un picuț de insirație. Hai că mai e timp să dai fuga la supermarket, lista de cumpărături nici nu e lungă: creveți, usturoi, lemongrass. Ulei de măsline, sare și piper sigur ai în casă.
Curăță usturoiul și toacă-l mărunt.
Curăță și lemongrass-ul -- dă la o parte primele trei straturi de frunze, adică, ca să rămâi cu partea mai moale și mai zemoasă. Taie-l mărunt sau mai puțin mărunt, cum ai chef, nu e nicio regulă.
Încinge în tigaie două linguri de ulei de măsline și perpelește bine cele două ingrediente până usturoiul începe să devină auriu.
Pune creveții în tigaie și toarnă peste ei o cană de apă. Acoperă cu un capac și lasă 5 minute.
Întoarce creveții pe cealaltă parte și mai lasă-i sub capac încă 3-4 minute.
Nu uita când îi servești / mănânci, să pui la îndemână și lămâie -- e foarte posibil ca infuzia de lemongrass să nu fie suficientă pentru a tăia greutatea cărnii de creveți.
Mda, e atât de simplu. Enjoy the weekend!