contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Creveti Cu Sosuri

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am avut o punga de creveti congelati de o jumatate de chil si i-am facut
jumate cu sos picant:
doi catei de usturoi, un ardei iute mic si uscat, o lingura de ulei neutru,
250 g de suc de rosii, o lingurita de zahar alb si o lingura de sos de soia.
Prajim crevetii pana se in(g)rozesc; pentru sosul asta, i-am lasat in coaja,
am aflat ca asta ar da o aroma mai puternica.
Adaugam usturoiul si ardeiul si facem smecherii cu tigaia pana incepe
sa miroasa si mai frumos decat mirosea,
apoi punem sucul de rosii, zaharul si sosul de soia. Sare, piper si altele
daca mai vrem. Lasam pe foc vreo zece minute.
... si jumate cu sos aromat:
o ceapa mica, un catel de usturoi, o jumatate de ardei gras verde,
unt cat o nuca, curcuma si ghimbir-pudra dupa gust, vreo doua linguri
de lapte de cocos.
Aici se facea ca, dupa ce prajisem crevetii si-i dadusem deoparte, pusesem untul
in zeama care ramasese dupa ei, ceapa si usturoiul. (La seria asta
am indepartat carcasele pentru variatiune si comparatie.)
Dupa ce s-au inmuiat cele de sus, au urmat ardeiul verde, curcuma si ghimbirul,
pe care le-am amestecat bine un minut.
Am pus crevetii, i-am mai saltat putin si pe astia
si am terminat cu laptele de cocos.
Simplu de facut si de combinat, la gust... minunat!