Creveti Cu Sosuri
Sursa Creveti cu sosuri

articol scris de ioana_bogdan1 blog mononoke-kitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
jumate cu sos picant:
doi catei de usturoi, un ardei iute mic si uscat, o lingura de ulei neutru,
250 g de suc de rosii, o lingurita de zahar alb si o lingura de sos de soia.
am aflat ca asta ar da o aroma mai puternica.
sa miroasa si mai frumos decat mirosea,
daca mai vrem. Lasam pe foc vreo zece minute.
... si jumate cu sos aromat:
o ceapa mica, un catel de usturoi, o jumatate de ardei gras verde,
unt cat o nuca, curcuma si ghimbir-pudra dupa gust, vreo doua linguri
de lapte de cocos.
in zeama care ramasese dupa ei, ceapa si usturoiul. (La seria asta
am indepartat carcasele pentru variatiune si comparatie.)
pe care le-am amestecat bine un minut.