Creveti Cu Sos De Unt Si Busuioc
articol scris de spicyhobby blog SpicyHobby
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingredinete:
Pentru creveti:
250g creveti
200g unt
100g vin
1 lamaie
busuioc
sare
piper
Pentru garnitura:
orez
100g unt
parmesan
250g creveti
200g unt
100g vin
1 lamaie
busuioc
sare
piper
Pentru garnitura:
orez
100g unt
parmesan
Preparare:
Creveti se curata si se spala bine. Apoi se pun la marinat cu putina zeama de lamaie pentru 5-10 minute (nu mai mult).
Intre timp de spala bine jumatate de cana de orez si se pune la fiert in apa clocotita.
Intr-o tigaie se pune la incalzit untul peste care se aseaza crevetii si se soteaza pentru 2-3 minute. Apoi se sting cu vinul. Se adauga busuiocul si se lasa pe foc inca 5 minute, pana cand se leaga sosul.
Orezul cand s-a fiert se strecoara si se soteaza intr-o tigaie cu putin unt, sare si piper. La final se adauga parmesan ras.
Alaturi de acest orez se servesc crevetii impreuma cu un sos de chilli dulce.
Intre timp de spala bine jumatate de cana de orez si se pune la fiert in apa clocotita.
Intr-o tigaie se pune la incalzit untul peste care se aseaza crevetii si se soteaza pentru 2-3 minute. Apoi se sting cu vinul. Se adauga busuiocul si se lasa pe foc inca 5 minute, pana cand se leaga sosul.
Orezul cand s-a fiert se strecoara si se soteaza intr-o tigaie cu putin unt, sare si piper. La final se adauga parmesan ras.
Alaturi de acest orez se servesc crevetii impreuma cu un sos de chilli dulce.