Creveti Cu Sos De Smantana, Unt Si Ceapa
articol scris de LopFras blog lopfras.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Multe deplasari zilele astea....
In mare graba azi: creveti cu sos de smantana, unt si ceapa cu paste colorate.
Pentru 2 portii:
- 250 gr creveti
- 250 ml smantana grasa
- o ceapa mica
- 50 gr unt
- 150 gr cascaval
- 200 gr paste colorate
- un praf de sare pentru fiert pastele
Prepararea este cum nu se poate mai simpla:
1. puneti 2 litri apa la fiert cu un praf de sare
2. cand incepe a fierbe apa adaugati pastele
3. curatati si taiati ceapa cuburi
4. puneti untul la topit intr-o tigaie
5. peste unt adaugati ceapa si caliti-o
6. adaugati crevetii si gatiti la foc moderat cat fierb pastele (6-8 minute)
7. adaugati smantana
8. sosul e gata, daca doriti puteti aduga un praf de sare, pentru mine a fost ok fara sare
9. taiati cascavalul bucati, il puteti da prin razatoare sau prin tocatorul de legume
10. scurgeti pastele de apa si puneti-le intr-un bol mare
11. adaugati sosul si cascavalul
12. amestecati de 2, 3 ori si gata
pofta buna...va las cu un cantec care-mi aminteste de vremurile copilariei...chiar daca este lansat recent...sound-ul poate