Creveti Cu Sos De Portocale
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am primit o invitatie de nerefuzat din partea celor de la Gustos .ro ,pentru a participa la concursul organizat de ei : "Gatesc sanatos pentru concursul Philips AirFryer de pe Gustos.ro" .Cum imi plac fructele de mare si m-am gandit ca probabil o parte din reteta poate fi realizata cu ajutorul acestui aparat si pentru ca se apropie sarbatorile si mi se pare un fel de mancare potrivit pentru o masa de sarbatoare iata propunerea mea:
INGREDIENTE:
-500 g cozi de creveti decorticati
-o lingurita de boia iute
-o lingurita praf de usturoi
-o lingura seminte de susan
-o lingura radacina de ghimbir tocata
-1/2 lingurita turmeric
-o ceapa
-2 catei de usturoi
-o ceasca suc natural de portocale
-2 portocale
-30 g unt
-ulei pentru prajit
-250 ml smantana dulce pentru gatit
-sare,piper dupa gust
- cozi de arpagic tocate sau cozi de ceapa verde tocate
MOD DE PREPARARE :
Se pregatesc toate ingredientele:
1.Se toaca ceapa, usturoiul, se marunteste ghimbirul
2.Eu am stors portocale pentru a obtine o ceasca de suc,la care am adaugat boia iute ,sare,piper,dupa gust
3.Celelalte 2 portocale se curata de coaja si pielite si se taie cubulete
4.Se amesteca boiaua iute cu praful de usturoi,turmericul,semintele de susan,sare,piper
5.Crevetii se scurg de excesul de apa (in cazul in care sunt congelati),se decorticheaza daca nu sunt deja decorticati si se pun in amestecul de condimente,avand grija sa fie imbracati de amestec,dupa care se dau pentru 30 de minute la rece, acoperiti cu o folie de plastic
6.Apoi se prajesc in ulei,pe ambele parti,nu mai mult de 1-2 minute,pana capata culoarea roz.Se scot si se lasa la scurs pe hartie absorbanta
7.Intretimp se topeste intr-o tigaie incapatoare untul,se calesc ceapa,usturoiul si ghimbirul apoi se sting cu sucul de portocale,se lasa sa fiarba usor 1 minut,apoi se adauga smantana si se mai lasa pe foc mic sa se lege sosul,cam 3 minute
-Se adauga crevetii ,se mai da un clocot impreuna,se rectifica gustul sosului ,daca mai este nevoie si se inchide focul
-Se adauga cubuletele de portocala si arpagicul tocat sau cozi de ceapa verde tocate
-Se poate servi ca atare sau alaturi de orez fiert, ornat cu felii subtiri de coaja de portocala
Pofta buna!