Creveti Cu Pilaf De Orez
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Nu de mult timp am vazut creveti pe blogul lui MONONOKE. Cum nu mai facusem de mult, mi s-a facut pofta. Cu prima ocazie am luat 0.500 g, de creveti de la supermarket si am facut doua feluri de mancare, din care unul este acesta.
Mod de preparare:
Orezul se pune la fiert in supa de pui. Dupa ce acesta a fiert si a absorbit toata supa, se adauga 50g unt si se mai lasa 4-5 minute la foc mic. Se potriveste de sare si piper. Se ia de pe foc si se tine la cald acoperit.
Separat se incinge intr-o tigaie putin ulei de masline, se pun crevetii si se prajesc la foc iute, cam 4-5 minute pe fiecare fata. Se scot apoi crevetii intr-un castron. In zeama ramasa se pregateste sosul de lamaie. Se mai adauga 50 g unt, galbenusurile diluate cu supa si o lingura de mustar. Se amesteca totul. Se adauga apoi si amidonul si la urma zeama de lamaie. Se mai da un clocot, cat sa se ingroase si sa aiba totusi o consistenta fluida. Pe un platou se aseaza orezul, crevetii fierbinti, peste orez sosul de lamaie si se orneaza cu marar. Pofta buna!