Creveti Cu Orez In Sos Chinezesc
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Crevetii sunt la mare cautare , in diferite retete si combinatii.
Ce iti trebuie pentru 2 portii (poza 1)
- 300 gr creveti (am folosit congelati si decorticati)
- 1 cana de orez (am folosit prefiert)
- zeama de la o lamaie
- 4-5 catei de usturoi
-sos chinezesc (sos picant cu soia, usturoi si ghimbir)
- sare, unt pt calit
-50 gr unt pentru orez
Plan de lucru:
- Intr-un wok topim untul, iar apoi apoi calim usturoiul pisat (poza 2).
- Adaugam crevetii (decongelati in prealabil) (poza 3). Lasam pe foc 5 minute, apoi adaugam zeama de la o lamaie si sosul chinezesc. Mai lasam 2-3 minute, apoi luam de pe foc.
- Intre timp fierbem orezul, iar cand acesta este aproape fiert, adaugam 50gr unt si sare dupa gust. Il servim alaturi de creveti.
- Pofta buna! (poza 6 ).
Timp de preparare: 40 minute ( timp de fierbere orez 20-30 minute)
Pret: 7 lei/portie fara garnitura (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A7. Preparate din peste