contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Creveti Cu Ananas

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am mancat ceva asemanator asta vara la Balcik,la o carciuma la care ne place sa mergem,pentru ca au mancare buna,inventiva,desi inegala.probabil ca bucatarul sef se schimba.Spun asta ca am mancat de 2 ori in vara trecuta,acest fel de mancare.Prima oara ,a trebuit sa plec tocmai cand aduceau mancarea,trebuia s-o pescuiesc pe prietena mea australianca cu fata ei,care le dusesem sa viziteze resedinta reginei Maria la Balcik( noi am fost acolo de mai multe ori),asa ca am mancat mancarea rece dar mi-a placut foarte mult.A doua oara am mancat-o calda,dar nu mai era atat de savu                                                                                                              roasa,de asta spun ca probabil sunt 2 bucatari.Asa ca ajunsa acasa,am incercat si eu s-o fac,dupa cum imi aduceam aminte.Sigur ca am mai pus eu de la mine ce imi imaginam ca i-ar face bine.Trebuie sa va spun,fara modestie ca mi-a iesit mult mai buna.E rapid si simplu de facut,iar rezultatul e remarcabil.
INGREDIENTE :
-500 g cozi de creveti
-1 Lg (lingura) fish curry.In lipsa de curry pentru peste, folositi curry simplu
-2 linguri de tempura (in lipsa puteti folosi un aluat de clatite,in care sa puneti eventual 1/2 lg praf de copt,se poate si fara.In acest din urma caz apa de mai jos nu-si are sensul)
-1/2 ceasca apa pentru dizolvarea tempurei
-4 catei de usturoi
-1/2 ardei rosu
-1 cutie (250 ml) de smantana de gatit (se poate si cu smantana normala,fermentata )
-3 cm radacina de ghimbir tocata (sau 1 Lg de praf de ghimbir)
-1 cutie mica de compot de anans rondele,sau ananas proaspat taiat felii,12 felii)
-sare,piper
-2 lg dulce de iute a lui Radu Popovici sau alt sos dulce iute( da,ii fac reclama lui Radu,pentru ca merita)
-lamaie pentru servit
MOD DE PREPARARE :
-astea sunt fish curry si tempura, ce le-am folosit.Zilele astea am sa postez retete pentru ele.Am amestecat 2 Lg de tempura cu apa rece si curry.
-crevetii decongelati (nu v-am spus ca am folositi cozi de creveti congelati) si lasati la scurs,i-am amestecat in aluatul de tempura si fish curry ,si i-am lasat asa cam 30 de minute
-intr-o tigaie,am pus 30 g unt sau putin ulei si am caramelizat feliile de ananas,dupa care le-am scos si le-am pastrat la cald

-in aceeasi tigaie incinsa am pus  usturoiul maruntit,ghimbirul maruntit,ardeiul rosu taiat cuburi, le-am calit in putin ulei,apoi am adaugat dulce de iute,sare,piper
-apoi am stins totul cu smantana lichida si am dat un clocot
-crevetii i-am prajit in ulei incins,dupa care i-am scos pe un servet de hartie pentru a se scurge de uleiul excedentar
-in sos am adaugat crevetii scursi de ulei,i-am tinut pe foc impreuna mai putin de  un minut ,dupa care am inchis focul
-deasupra am pus feliile de ananas si am presarat cu patrunjel tocat
Pofta buna !