Creveti Cu Ananas
Sursa Creveti cu ananas
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE :
-500 g cozi de creveti
-1 Lg (lingura) fish curry.In lipsa de curry pentru peste, folositi curry simplu
-2 linguri de tempura (in lipsa puteti folosi un aluat de clatite,in care sa puneti eventual 1/2 lg praf de copt,se poate si fara.In acest din urma caz apa de mai jos nu-si are sensul)
-1/2 ceasca apa pentru dizolvarea tempurei
-4 catei de usturoi
-1/2 ardei rosu
-1 cutie (250 ml) de smantana de gatit (se poate si cu smantana normala,fermentata )
-3 cm radacina de ghimbir tocata (sau 1 Lg de praf de ghimbir)
-1 cutie mica de compot de anans rondele,sau ananas proaspat taiat felii,12 felii)
-sare,piper
-2 lg dulce de iute a lui Radu Popovici sau alt sos dulce iute( da,ii fac reclama lui Radu,pentru ca merita)
-lamaie pentru servit
MOD DE PREPARARE :
-astea sunt fish curry si tempura, ce le-am folosit.Zilele astea am sa postez retete pentru ele.Am amestecat 2 Lg de tempura cu apa rece si curry.
-crevetii decongelati (nu v-am spus ca am folositi cozi de creveti congelati) si lasati la scurs,i-am amestecat in aluatul de tempura si fish curry ,si i-am lasat asa cam 30 de minute
-intr-o tigaie,am pus 30 g unt sau putin ulei si am caramelizat feliile de ananas,dupa care le-am scos si le-am pastrat la cald
-apoi am stins totul cu smantana lichida si am dat un clocot
-crevetii i-am prajit in ulei incins,dupa care i-am scos pe un servet de hartie pentru a se scurge de uleiul excedentar
-in sos am adaugat crevetii scursi de ulei,i-am tinut pe foc impreuna mai putin de un minut ,dupa care am inchis focul
-deasupra am pus feliile de ananas si am presarat cu patrunjel tocat
Pofta buna !