Crepes Suzette (clatite Suzette)
articol scris de ella-retete blog 1 ella-retete.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru sos:
2 portocale (mandarine)
1/2 lamaie
50 g margarina
30 g zahar
rom
4 linguri de lichior de portocale (Grand Marnier, Cointreau)
Preparare:
Se prepara compozitia pentru clatite amestecand toate ingredientele. Se prajesc intr-o tigaie pe ambele parti, se pliaza in patru si se pun pe o farfurie. Se prepara sosul: se topeste margarina intr-o tigaie, se adauga zaharul si cand s-a topit, se adauga sucul de la portocale si de la lamaie si cateva picaturi de rom. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se trec clatitele prin acest amestec si se asaza pe o tava. Se pune lichiorul de portocale intr-o cratita, se flambeaza si se toarna peste clatite.
Reteta recomandata de Ella-Retete.blogspot.com