contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Crepes Cu Sos De Prune Caramelizate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu cred ca s-a aflat inca o reteta de clatite care sa nu-mi placa. Sunt atat de indragostita de ele incat mi-am luat o carte numai cu retete de clatite. Denumirea de crepes e frantuzeasca, desi reteta care v-o prezint mai jos e dintr-o carte in italiana, inca o dovada ca toata lumea iubeste clatitele indiferent de origine si denumire.

Pentru crepes:
- 100 g faina
- 2 oua
- 150 ml lapte
- un praf sare
- unt pentru uns tigaia
Pentru sos:
- 500 g prune
- 100 g zahar brun
- 100 g zahar tos
- un praf scortisoara
Mod de preparare
1. Bateti ouale impreuna cu sarea folosind un tel. Adaugati faina, apoi laptele si amestecati bine astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Incalziti o tigaie antiaderenta pe foc mediu spre mic. Taiati untul in cubulete potrivite pentru fiecare crepe.
2. Adaugati o bucatica de unt in tigaia incinsa si miscati-o astfel incat sa unga toata suprafata. Adaugati un polonic mic de compozitie si intindeti uniform. Cand marginile devin aurii o intoarceti cu ajutorul unei palete lungi. Procedati la fel si cu restul de crepes.
3. Pentru sosul de prune spalati fructele, scoateti samburii si taiati-le jumatati. Puneti cele doua tipuri de zahar la topit pe foc mic. Cand s-au topit adaugati fructele si amestecati pana cand acestea lasa o zeama, care impreuna cu zaharul formeaza un sirop gros. Luati de pe foc si condimentati cu scortisoara. Serviti peste crepes impreuna cu inghetata de vanilie.
comentarii