Cremsnit
articol scris de retetelebunicii blog retetelebunicii.ro
Ingrediente
- 1 pachet de foi de cremsnit
- 1 pachet de “Crema pentru Cremsnit” de la Dr. Oetker
- 1 pachet de frisca
- 1 compot de piersici (ananas, cirese, sau orice altceva care va “face cu ochiul”
- 900 ml lapte
- 1 lingura de suc de lamaie
Mod de preparare
Se aseaza foile in tavi si se insiropeaza foarte putin cu compot (sau cu sirop).
Intr-un bol se toarna 750 ml de lapte rece de la frigider si se adauga pulberea din “Crema pentru Cremsnit” de la Dr. Oetker. Se amesteca cu mixerul 30 de secunde la viteza mica, apoi 3 minute la turatie mare.
Crema astfel obtinuta se intinde uniform pe foile de cremsnit.
In alt bol se pun 150 ml de lapte si praful de la crema pentru frisca. Se amesteca cu mixerul 1 minut la viteza mica, apoi 3 minute la turatie mare. Cand e aproape gata se pune sucul de lamaie. Se pune frisca peste cremsnit si se orneaza cu fructe.
Se tine prajitura la frigider si se poate consuma in aproximativ 3 ore.
ATENTIE! Dupa ce consumati din ea, puneti-o inapoi la frigider!