Cremsnit
Sursa Cremsnit
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am pregatit acest dulce de dragul iubitului meu care de mult isi dorea sa i-l fac, si cu gandul la provocarea acestei luni, organizata de Cristin@, care ne-a dat ca tema frisca si pastele. Cu unul dintre ingrediente - frisca - m-am conformat, la al doilea cred ca voi renunta... dieta nu-mi permite sa mananc asa ceva... iar daca voi face nu ma pot abtine! :)
Ingrediente:
un pachet foi crèmes
3 oua
550 ml lapte
150 g zahar
75 g faina
2 plicuri zahar vanilat
esenta rom
200 ml frisca
3 linguri zahar pudra
zahar pudra pentru ornat
Am pus pe foc 500 ml lapte, la foc mic, lasand sa dea in clocot.
Am separat ouale, galbenusurile le-am amestecat cu 100 g zahar si
zaharul vanilat. Cand amestecul s-a albit, am adaugat cele 50 ml lapte rece si
faina, amestecand bine. Peste amestecul
format am pus jumatate din laptele clocotit, omogenizand, iar compozitia
rezultata am rasturnat-o peste laptele ramas, si am pus pe foc mic, amestecand
continuu, pana ce crema s-a ingrosat.
Albusurile le-am batut spuma, apoi am adaugat restul de 50 g zahar,
mixand pana am obtinut o bezea.
Am adaugat albusurile peste crema de pe foc, amestecand usor de jos in
sus, pena ce s-a inglobat perfect. Am pus crema din nou pe foc, pe baie de aburi, pentru inca 5 minute,
amestecand continuu.
Dam crema deoparte sa se raceasca putin.
Intre timp am pregatit foile... Am pus prima foaie intr-o tava 30/20,
ajustand-o pe margine pentru a se incadra perfect. Am turnat peste primul strat de foaie crema
calduta, nu fierbinte. Am intins bine crema si am dat la rece cateva minute.
Intre timp am pregatit frisca, pe care am mixat-o impreuna cu cele 3
linguri de zahar pudra.
Am intins frisca peste crema racita complet.
Cu o foarfecta am taiat cea de-a doua foaie in bucati de cca 5/5, apoi
am asezat patratelele peste frisca, iar deasupra am presarat foaie sfaramnata.
Am dat prajiturica la frigider pentru cateva ore.. ca n-am mai putut
rabda! :) Teoretic cremesul ar trebui taiata dupa 12 ore.
Desi a iesit foarte buna si asa... nu pot sa spun ca am fost foarte multumita de foi, asadar data viitoare le foi face chiar eu! :)
Am servit prajitura pudrata cu zahar!
Pofta buna va doresc!