Cremsnit
Sursa Cremsnit
articol scris de habet blog culinarecufeteistete.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ne trebuie :
1 pachet foi cremsnit
2 l lapte
250 gr amidon
zahar 600 gr
vanilie 20 gr
6 galbenusuri
Crema:
Laptele(400ml) se amesteca cu amidonul ,apoi se adauga galbenusurile.
Restul de lapte si zaharul se pun la fiert, amestecandu-se continuu. se adauga treptat compozitia de lapte si amidon,galbenus si se amesteca timp de 5-10 min.
Compozitia rezultata se ia de pe foc si se continua amestecarea pana se raceste binisor..
Aceasta crema se pune intre cele 2 foi de cremsnit, si se da la rece.Puteti monta prajitura chiar in cutia de la foi.
Se taie cand s-a racit!
Se poate pudra prajitura cu z. pudra sau se pune un strat de frisca.
POFTA BUNA!!!