contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cremsnit Cu Visine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

De mult nu am mai gatit ceva dulce , astenia asta e de vina, mananc mai mult fructe.Dar daca azi e sarbatoare atunci musai sa fac o prajitura. Reteta de mai jos nu e una speciala insa m-am gandit sa o postez poate incercati si voi varianta asta de cremsnit.

Ingrediente:

  • 2 foi de cremsnit ( cumparate in cazul meu)
  • 4 oua
  • 250 ml lapte
  • 200g zahar ( asta in cazul in care folositi frisca neindulcita , daca folositi frisca dulce puneti 1/2 din cantitatea de zahar)
  • 750ml frisca (va sfatuiesc sa puneti 1l)
  • 20g gelatina
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 300g visine din compot 

Frecam galbenusurile cu zahar si zaharul vaniliat doar cat sa se omogenizeze si apoi adaugam treptat laptele. Punem pe bain marie sau daca aveti experienta la foc mic si amestecam mereu pana se ingroasa putin. Adaugam gelatina dizolvata in 2-3 linguri de apa rece si amestecam pana aceasta se dizolva.

Lasam sa se raceasca, mutam intr-un vas mai adanc si adaugam 500ml frisca . Amestecam si apoi adaugam albusurile batute spuma. 

Punem prima foaie, o incadram cu o forma de metal ( daca doriti puteti sa o puneti intr-o tava adanca) si peste ea punem crema . Asezam si visinele deasupra apoi 250 ml frisca ( va sfatuiesc sa puneti 500ml pentru ca mie abia mi-a ajuns sa o intind peste visine) . Deasupra punem cea de-a doua foaie sfaramata .

Dupa ce-am terminat mi-a venit o idee, o scriu poate o puneti voi in aplicare; jumatate din foaia a 2-a sa o sfaramati si sa o puneti peste visine , apoi frisca apoi restul de foaie sfaramata, mie mi s-a parut prea multa foaie sfaramata deasupra. 

Lasam 3 ore la frigider si apoi servim taiata patrate mari. 

PP

Articol recomandat de amalia-mylife.blogspot.com