Cremsnit (cremes)
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
O prajitura pe care Haplea o savura de fiecare data la cofetarie. Asta pana cand a pus piciorul in prag… ul bucatariei si a facut-o in regie proprie. Ma rog, aproape proprie. Foile sunt din comert.
Ce iti trebuie (poza1):
- 1 pachet foi de cremsnit
- 3 oua
- 1 litru de lapte
- 200 gr zahar
- 100 gr amidon de porumb
- 50 gr. unt
- coaja rasa de la o lamaie
Plan de lucru:
- punem ouale si le amestecam cu un tel (poza 2), adaugam zaharul (poza 3), apoi laptele si amidonul (poza 4). Punem pe foc si amestecam in continuu timp de 15 minute, pana obtinem consistenta unei budinci.(poza 5)
- luam de pe foc, adaugam untul si coaja de lamaie razuita (poza 6). Punem intr-o tava prima foaia de cremsnit, acoperim cu crema fierbinte (poza 7). Adaugam cea de-a doua foaie (poza 8 ). Lasam la racit timp de 4-5 ore.
- Simplu, nu? Pofta buna! (poza 9)
Timp de preparare: 30 de minute
Pret: 15 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C2. Prajituri