Creme Brule Cu Zmeura
Sursa Creme brule cu zmeura
articol scris de oanaoana blog Dulciuri ca la Oana acasa
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Eu am folosit 4 vase ramekin de 250ml dar puteti folosi orice fel de vas ceramic rezistent la coacere, dar aveti totusi grija sa nu fie foarte adanc astfel incat crema sa se coaca in mod uniform.
Ingrediente pentru 4 pahare (vase ramekin):
- 320g smantana grasa (35% grasime)
- 4 galbenusuri mari
- 50g zahar + 4 linguri de zahar pentru crusta
- o lingurita extract de vanilie (sau o pastaie de vanilie)
- o mana de zmeura (cam 100g - 150g)
Se pun cele 4 vase ramekin intr-o tava pe fundul careia am pus hartie de copt pentru mai multa aderenta. Se pun bucatie de zmeura in vasele ramekin apoi se toarna cu grija crema de vanilie. Se pune apa fierbine in tava pentru coacerea in bain marie (puteti sa le dati la cuptor si fara bain marie dar riscati sa nu se coaca uniform).
Se da la cuptorul preincalzit la 150 grade C cam 30-40 de minute. Se scot cu grija din tava si se lasa sa se raceasca pana ajung la temperatura camerei apoi se baga la rece pentru cateva ore. Sfatul meu e sa pregatiti creme brule-ul cu o seara inainte de servire, acest desert trebuie sa fie crocant si fierbinte la exterior si rece si cremos la interior.
Dupa ce s-a racit suficient, fiecare vas se presara cu zahar si se flambeaza, fie la grill-ul cuptorului, fie cu o torta de bucatarie (eu o am de ceva vreme, nu pot sa spun ca o folosesc foarte des dar e cu siguranta un accesoriu care face diferenta in cazul deserturilor speciale ca acesta).
Trebuie sa recunosc ca eu sunt mare fan al acestui desert, imi place cum suna crusta de caramel cand e lovita de varful linguritei, imi place senzatia de rece si fierbinte, crocant si cremos in acelasi timp... genial. Pentru un desert cu 4-5 ingrediente, care se prepara in cateva minute, rezultatul e unul spectaculos si merita pregatit pentru o ocazie deosebita.
S'aveti pofta!