Crema Spicy De Cartof Dulce & Sambal De Cocos
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Crema de cartof dulce & sambal de cocos
Ingrediente
- 2 lg ulei de masline
- 1 praz, partea alba, taiat rondele subtiri
- 1- 1,5 cm radacina de ghimbir, fin rasa
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 ardei chilli rosii, mici (taiati pe lungime, indepartate semintele, apoi taiati marunt)
- 800 g cartof dulce, taiat bucati marunte
- 250 g telina, taiata bucati marunte
- 1 litru apa filtrata/plata
- 2 morcovi, taiati rondele
- 1 ceapa, taiata in 4
- 1 pastarnac, taiat bucati
- 1 frunza de dafin
- 2-3 bobite de ienibahar
- sare de Himalaya si piper proaspat macinat, dupa gust
Sambal de cocos
- 20 g fulgi de cocos
- 2 lg alune prajite, tocate marunt
- 1 lg menta verde, tocata marunt
Mod de preparare
Punem la fiert apa, morcovii, pastarnacul, ceapa, dafinul si ienibaharul si, dupa ce dau in clocot, le lasam la foc mediu/mic, cu capac, aproximativ 15 minute. | |
Intr-un alt vas punem uleiul si calim prazul, ghimbirul, usturoiul si jumatate din chilli, aproximativ 5 minute, amestecand foarte des. | |
Adaugam cartoful dulce si telina, lasam pe foc inca 2-3 minute, amestecand. | |
Adaugam supa (ce a fiert deja 15 minute), dam in clocot, apoi lasam sa fiarba in continuare, la foc mic, pana se inmoaie legumele. | |
Indepartam frunza de dafin, punem supa in blender, putin cate putin, mixam bine si turnam crema astfel obtinuta intr-un alt vas. Incalzim crema, iar cand fierbe, o luam de pe foc. | |
Sambal de cocos | |
Amestecam bine cocosul, menta verde, restul de chilli si alunele prajite. | |
Servim crema cu sambal de cocos. Pofta buna! |
Original article: Crema spicy de cartof dulce & sambal de cocos
©2014 Delicioasa. All Rights Reserved.