Crema La Pahar
Sursa Crema la pahar
articol scris de Pasiunesiculoare blog Pasiunesiculoare
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Au venit caldurile, pentru cat timp nu se stie.
Fiind la cumparaturi cu domnul din dotare ma intreaba: "cand faci si tu un tiramisu?"
Raspund: " o sa fac" si pun in cos o cutie cu mascarpone.Eram convinsa ca am acasa piscoturi, dar se pare ca ma inselasem.Asa ca am amanat si intre timp a venit caldura si trebuia desert rapid, nu oua, nu stres, asa ca ce a iesit e un desert la pahar pornit de la clasicul tiramisu.
Am avut
500 gr mascarpone
250 gr Crème fraîche
200 gr frisca batuta
2 linguri sirop de agave
3 caise
100 gr amaretti
1 lingura lichior de cacao cu cocos
Eu n-am vrut un desert foarte dulce, dar daca vreti puteti indulci dupa gust
Am amestecat cele trei creme cu siropul de agave, pana s-au incorporat bine.Caisele le-am taiat bucati si le-am pus peste crema, amestecand din nou.
Amaretti i-am zdrobit, dar lasand totusi bucatele mai maricele si i-am amestecat cu lichiorul.
o partea i-am pus in pahare, am turnat cremea apoi am pus iarasi amaretti zdrobiti, la final punand ultimul strat de crema..Am ornat cu fructe , menta si cate un amaretti zdrobit picurand putin sirop de agave peste.
Nu e nimic complicat, nimic iesit din comun ci doar un desert rapid de preparat.