Crema Englezeasca Cu Alune De Padure
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am vrut un sos dulce pentru clatite. Un altfel de sos, mai deosebit putin.
Si l-am gasit in colectia Delicii in bucatarie, in cartea Sosuri si conserve, ed.Adevarul, 2011.
Pregatire: 20'
Preparare: 15'
Dificultate: medie
Ingrediente:
500ml lapte integral,
4 galbenusuri,
120g zahar,
1 lingurita crema de alune de padure Nutella,
un varf de cutit de sare,
50g alune de padure curatate.
Mod de preparare:
1.Incalzeste laptele, pune crema de alune de padure-eu am folosit Nutella-
si amesteca pana cand se dizolva complet.
2. Pune galbenusurile intr-un vas si bate-le cu sarea si cu zaharul
pana cand ajung o spuma galbena.
3. Toarna in fir subtire laptele aromatizat cu crema de alune -eu am facut invers-
si incorporeaza-l, amestecand continuu;
pune vasul din nou pe foc(sau, mai bine, la bain-marie, avand grija ca apa sa nu clocoteasca).
4. Amesteca in continuare cu telul pana cand obtii o crema catifelata (este gata cand aceasta se tine pe fundul unei linguri introduse in crema).
Scufunda fundul vasului intr-altul mai mare cu apa cu gheata pentru a opri fierberea si a pastra consistenta cremei.
5. Toarn-o intr-o sosiera si presara cateva alune tocate marunt, pe care le-ai tras inainte intr-o tigaie fara grasimi, le-ai decojit si le-ai lasat la racit.
Poti servi crema englezeasca cu alune de padure cu orice fel de dulciuri pufoase preparate din aluat dospit.
Eu sincer va spun ca merge si cu clatite
si cu checuri de ciocolata.
In curand, pe blog ;-)