Crema De Zahar Ars
Sursa Crema de zahar ars
articol scris de DanMonica blog Bucatareli cu Monica
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 8 oua
- 1 litru lapte
- 350 gr. zahar
- 4 plicuri zahar vanilat
- stafide
Incepem cu sosul pe care il pregatim astfel: intr-o tigaie de teflon topim 200 gr. zahar si 2 pliculete de zahar vanilat. Focul sa fie mic, iar cand incepe sa se topesca zaharul amestecam des,
pana cand capata o culoare aurie.
Turnam repede zaharul topit in forma si o rotim pe toate partile ca sa se intinda peste tot
si lasam la rece aproximativ 45 minute.
Daca doriti sa faceti crema intr-un alt vas puteti topi zaharul direct in acel vas. Eu il topesc separat pentru ca in forma vasului pe care il am (din poza) nu pot amesteca cum trebuie zaharul.
In laptele incalzit (dar nu fierbinte) amestecam 150 gr. zahar si 2 plicuri de zahar vanilat.
Ouale le mixam pentru cateva minute bune pana arata ca o spuma. Laptele il adaugam treptat cu un polonic; in timp ce turnam laptele batem cu telul compozitia de oua.
Dupa ce am incorporat laptele turnam toata compozitia in forma. Punem forma intr-un vas cu apa fierbinte si o dam la cuptor timp de 45-50 minute. Pentru 10 minute lasam focul mai tare, apoi il facem mic.
Inainte sa scadem temperatura adaugam stafidele.
Cand scoatem crema din cuptor trebuie sa tremure ca si raciturile la atingere.
Lasam crema la racit si apoi o dam la frigider pentru cateva ore.
Inainte sa o servim desprindem marginile de pe vas cu un cutit
si o rasturnam cu mare grija pe un platou.
Pofta buna !