Crema De Zahar Ars
Sursa Crema de zahar ars
articol scris de AliceKitchenette blog Alice Kitchenette
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Il putem numi cu usurinta dulcele perfect ;).
Ingrediente:
- 8 oua
- 1 litru lapte
- 250 gr zahar pt. compozitia de oua si lapte
- 150 gr zahar pentru caramel
- 3 pliculete de zahar vanilinat
- 1 esenta rom
Incepem prin a pune cele 150g zahar la caramelizat la foc mic intr-o craticioara de vreo 2litri.
Cat sosul caramel se odihneste preparam crema de oua cu lapte. Punem laptele intr-o craticoara adaugam peste cele 250g de zahar, zaharul vanilinat, romul si punem la foc mic amestecand mereu pana ce zaharul este complet topit, lasam la racit cat sa fie doar caldut laptele (ca de paine). Spargem ouale intr-un bol apoi le batem usor ca pentru omleta si le adaugam peste lapte caldut. Toata aceasta compozitie o turnam in vasul tapetat cu caramel si dam la cuptor timp de 45-60 min. primele 15 minute foc mai mare apoi foc domol. !!! de obicei vasul cu crema de zahar ars il pun la cuptor intr-un alt vas cu apa fierbinte cat sa acopere vasul cu crema.
Cat sta la cuptor este bine sa mai verificam crema sa nu scada apa sau cumva sa ardem crema!.
Scoatem din cuptor si lasam la racit apoi dam la frigider cateva ore sau peste noapte daca mai aveti rabdare. Serviti alaturi de frisca inghetata sau ce va mai pofteste voua inima.Sa aveti pofta!